Angela Schijf is Mama van het Jaar

Angela Schijf is moeder van het jaar. De actrice en moeder van drie dochters nam de prijs in ontvangst tijdens de Mama of the Year Awards.

"Ik ben er blij mee, maar ik vind het eigenlijk ook geen verdienste", zegt Angela tegen RTL Boulevard.

Het programma vraagt Angela wat voor soort moeder ze is. "Ik denk streng doch rechtvaardig", zegt ze lachend. "Je moet het eigenlijk aan mijn kinderen en aan mijn man vragen. Maar ik ben een moeder die vanuit haar hart handelt en dan doe je het met veel liefde."

Angela heeft drie dochters. "Ik ben heel blij met drie meisjes, ik zou niks anders willen", vervolgt Schijf. Of de Flikken Maastricht-ster nog een kindje zou willen? "Een vierde op mijn 36e?", vraagt Angela lachend. "Nee hoor, ik geniet van het feit dat ik een jonge moeder ben en ik heb ook niet de behoefte dat ik nog graag een zoon zou willen. Ik ben blij met dat afgebakende meisjesgeheel bij mij thuis."

Vader

De prijzen werden uitgereikt door het tijdschrift Fabulous Mama & Family. Vorig jaar werd nieuwslezeres Annechien Steenhuizen uitgeroepen tot moeder van het jaar.

Schijf heeft het met RTL Boulevard ook nog even over haar zieke vader. "Hoe lang hij precies heeft, weten we niet maar het is natuurlijk altijd te kort. Als familie gaan we door een moeilijk periode", aldus Angela die uitlegt dat het een verdrietige situatie is waarin ze ook haar drie dochters moet begeleiden. "Het is wat het is en je kan niet anders dan er op een hele respectvolle manier mee omgaan."