Reni Van Maren

Angela Groothuizen rouwde tijdens coronacrisis om Ria Brieffies: ‘Alsof verdriet er toen pas uitkwam’

Angela Groothuizen heeft het verdriet om het overlijden van vriendin en mede-Dolly Dot Ria Brieffies pas verwerkt toen alles stil kwam te liggen wegens de coronacrisis. Ria stierf in juli 2009 op 52-jarige leeftijd aan longkanker. 

Onder meer de comebacktour van de Dots werd wegens corona uitgesteld, waardoor Angela voor het eerst in haar leven tijd kreeg om te lanterfanten, vertelt ze in het AD. Ze bracht het grootste gedeelte van haar tijd door op haar zitzak in Vinkeveen. “Ik verdiepte me weer in muziektheorie. En ik nam de tijd om te rouwen om vrienden die ik door de jaren heen heb verloren”, zegt de 62-jarige zangeres, actrice en presentatrice. Voor de Dolly Dots-tournee wierp ze zich op Ria’s repertoire. “Al die prachtige solo’s – ze zong de meeste solo’s van ons allemaal – moesten nu anders worden ingevuld. Hierdoor voelde ze heel dicht bij me. Alsof het verdriet er toen pas uitkwam.” 

‘Alsof ik weer een stapje verder ben’

Nu de coronamaatregelen voorbij zijn en de overgebleven vijf Dots de tour weer hebben opgepakt, is alles anders voor Angela. “Ik zei vanmiddag tijdens een dansrepetitie nog tegen de meiden: heel gek, Ria is van mijn schouder af. Alsof ik weer een stapje verder ben.” 

Beeld: Reni van Maren