×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Andy Newman overleden

1.04.2016 -

De Britse muzikant Andy Newman is op 73-jarige leeftijd in Londen overleden. Newman was de pianist en het middelpunt van de band Thunderclap Newman, die in 1969 een wereldwijde hit met het nummer Something In The Air had.


Thunderclap Newman werd in december 1968 door de manager Kit Lambert en de gitarist Pete Townshend, die ook bij The Who speelde, opgericht. De band draaide met name om de talenten van zanger-gitarist John Keen en Andy Newman. De band maakte meer singles en bracht in 1970 de LP Hollywood Dream uit. Townshend werkte onder het alias Bijou Drains aan het album mee. Het succes van Something In The Air werd echter nooit meer geëvenaard.