Andrea na Utopia niet terug bij Anton

Voormalig Utopiaan Andrea hoeft niet te denken dat ze dankzij haar vertrek uit het SBS-programma kan terugkeren bij haar liefde Anton Veldkamp. Tijdens haar verblijf in de serie moest ze in de krant lezen dat hij haar aan de kant had gezet. Haar terugkeer in de gewone wereld brengt daar geen verandering in, zegt haar ex.

"Het is klaar tussen ons. Dat was het al en dat is het nog steeds", aldus een resolute Veldkamp in De Telegraaf. De 82-jarige fotograaf was nergens te bekennen toen Andrea op tweede paasdag uit het programma werd gestemd en terugkeerde naar haar huisje in Amsterdam. Hem opzoeken in zijn stacaravan in Landsmeer was ook geen optie.

"Er is nooit sprake van geweest dat ze na haar vertrek uit Utopia bij mij op de stoep zou komen staan. We hebben het uitgesproken, de lucht is geklaard en ik hoop dat het haar goed gaat. Maar bij mij terugkomen? Nee… Het zou trouwens niet eens hebben gekund, want ik ben niet thuis maar lekker op vakantie in de provincie", aldus Anton.

De creatieveling maakte eind februari een einde aan de romance. Hij kon het niet verkroppen dat Andrea, ondanks haar belofte naar huis te komen, in Utopia bleef terwijl hij ernstige hartritmestoornissen had. Anton was in eerste instantie dolblij toen Andrea het programma 24 uur mocht verlaten om hem op te zoeken. De deelneemster beloofde haar liefje om te stoppen met Utopia. "Maar ze was de deur nog niet uit of ze zei in het voorbijgaan tegen een buurvrouw: 'Ik weet dat ik het hem heb beloofd, maar ik doe het niet, hoor. Ik ga terug naar Utopia'."

Voor de tachtiger is de maat vol. "Dit heb ik niet verdiend. Andrea, ik heb van je gehouden, werkelijk waar. Maar het is over tussen ons.''