André Rieu stopt niet op z’n 65e

André Rieu is niet alleen een van de best verkopende artiesten ter wereld (beter nog dan Beyoncé en Britney Spears), ook is de Limburger bijna 65. Maar van stoppen wil hij absoluut niets weten. "Muziek maken is wat ik het liefste doe, ik ga door tot ik niet meer kan."

Begin juli staat Rieu weer acht keer op het Vrijthof in 'zijn' Maastricht. Het is de tiende keer dat hij het plein in de Limburgse hoofdstad omtovert tot een enorme openluchtconcertzaal, maar wennen doet het volgens hem nooit. Voor het thema heeft Rieu dit jaar gekozen voor Italië en niemand minder dan Rocco Granata zal hem in Maastricht vergezellen. "Het thema is dit jaar Italië. Niet zo verwonderlijk want het is mijn favoriete vakantieland. Eens in de zoveel jaar proberen we met het hele gezin een paar dagen naar Rome te gaan. De sfeer die daar hangt is heerlijk en uniek. De vele muzikanten op straat, de ijsjes op iedere hoek, de talloze koffiebarretjes. Sinds kort gaan ook onze kleinkinderen mee en dat maakt het natuurlijk nog leuker," zegt hij in De Telegraaf.

Zijn gezin is hem sowieso heilig. Vooral voor zijn vrouw Marjorie heeft hij diep respect, al blijft 'mevrouw Rieu' bij het grote publiek onbekend. "Ik blijf graag een mysterie", zegt ze. Maar haar rol in de carrière van André is alles behalve mysterieus wat de Limburger betreft. "Marjorie heeft ervoor gezorgd dat ik de walsenkoning kon worden. Zij heeft me destijds bevrijd van Beethoven."