André Hazes jr. over de liefde:

André Hazes jr. heeft het knap lastig met het vinden van de liefde. "Het ligt niet aan de vrouwen", weet Hazes jr. "Het ligt aan mij, ik heb last van bindingsangst."

Volgens de jonge volkszanger beginnen zijn relaties telkens stormachtig, maar is het daarna snel voorbij. "Wanneer ik verliefd word op een meisje, dan ga ik ook heel voortvarend van start. Ik ben het type dat álles voor de volle honderd procent doet. Binnen een paar weken heb ik álles gedaan wat anderen in misschien een jaar doen. Op stap, uit eten, een nachtje blijven slapen. En dat is hartstikke geweldig, maar opeens dan slaat er een gevoel van benauwdheid bij me toe en dan wil ik niets liever dan er snel een punt achter zetten," zegt hij in De Telegraaf.

Toch vindt André het wel lastig om de meisjes te moeten afwijzen. "Dat blijft wel een dingetje, om iemand te zeggen: ’Je bent geweldig, maar hier stopt het." Daarom doet de jongste telg van Neerlands grootste volkzanger het nu wat rustiger aan. "Hoewel ik een periode ontzettend veel en intens van vrouwelijk schoon heb genoten, ben ik wat rustiger en serieuzer geworden."

Komende weken trekt hij erop uit, hij gaat in België zijn nieuwe single Een laatste kans promoten en ook bij de zuiderburen heeft de Amsterdammer al een heuse fanschare verzameld. "Het is grappig om mee te maken hoe anders de mensen me daar benaderen. Hier in Amsterdam kan ik gewoon rustig en onopvallend rondlopen, maar dáár! Het lijkt wel alsof ze de koning onthalen als ik ergens binnenkom."