André Hazes herdacht

De grote schare fans staat dinsdag massaal stil bij de tiende sterfdag van volkszanger André Hazes. De man achter hits als De Vlieger, Zij gelooft in mij en Een beetje verliefd overleed op 23 september 2004 aan een hartinfarct.

Op de radio besteedt zender 100%NL aandacht aan de sterfdag van Hazes. Martijn Fischer, die sinds een paar jaar de hoofdrol speelt in de musical over het leven van de Amsterdamse zanger, presenteert daar de Top 6 van grootste Hazes-hits. Ook actrice Chantal Janzen, die in de musical de rol van Rachel speelt, is bij een aantal zenders te gast.

In de boekwinkel is vanaf dinsdag een nieuwe biografie beschikbaar over het icoon. Zijn ex-manager en bodyguard Jos van Zoelen stelt in het boek de waarheid achter de zanger bekend te maken. "Het lijkt er soms op alsof zijn vrouw Rachel het geschiedenisboek compleet heeft herschreven", zo vertelde hij onlangs in een interview.

De NPO staat zaterdag en zondag pas stil bij de sterfdag van Hazes. De AVROTROS zendt op zaterdag een documentaire uit over Hazes waarin zijn hele gezin terugkijkt op het leven en het werk van de Amsterdammer. Daarna volgt een herhaling van de registratie van zijn lustrumconcert in 2003. Op zondag gaat de nieuwe serie De beste zangers van Nederland van start.

In de eerste uitzending staat Hazes centraal. Zijn zoon André jr., ook wel bekend als Dreetje, verzorgt een van de optredens in het programma. Sinds zijn overlijden tien jaar geleden is de populariteit van Hazes alleen maar toegenomen. Zijn uitvaart werd bekeken door miljoenen mensen en een musical over zijn leven trok jarenlang volle zalen. Momenteel is er een film in de maak over het leven van de volkszanger.