André Hazes-film in de maak

Diederick Koopal, de regisseur van de hit De Marathon, gaat de André Hazes-film Bloed, zweet & tranen maken. Dat hebben producent Lemming Film en distributeur A-Film dinsdag bekendgemaakt. Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar, die eerder ook meewerkte aan het script van de succesvolle Hazes-musical Hij Gelooft In Mij.

In eerste instantie zou regisseur Joram Lürsen (Alles is liefde) de film maken. Maar hij heeft het volgens Lemming Film te druk. Lürsen legt op dit moment de laatste hand aan de thriller Bloedlink, gaat het boek Publieke Werken van Thomas Rosenboom verfilmen en denkt met Kim van Kooten na over een nieuw filmproject.

Over acteurs is nog niets bekend. Producent Lemming wil niet ingaan op geruchten dat acteurs die in de musical de hoofdrollen spelen ook in de running zouden zijn voor rollen in de film. André Hazes wordt in Hij gelooft in mij gespeeld door Martijn Fischer en Frank Lammers, de rol van zijn vrouw Rachel wordt ingevuld door actrices Chantal Janzen en Hadewych Minis. “We gaan begin 2014 casten”, aldus de zegsvrouw.

De opnames staan gepland voor de zomer. Bloed, zweet & tranen moet begin 2015 in de bioscoop te zien zijn. Behalve De Marathon, die bijna 350.000 bezoekers trok en op het Nederlands Film Festival drie prijzen won, maakte regisseur Diederick Koopal eerder ook de beroemde Unox Knakworsten-reclame met André Hazes in de hoofdrol.