Amira Nederlands jongste nummer 1

De pas tienjarige Amira Willighagen bracht vorige week haar eerste album uit en ze is in de eerste week meteen goed voor de nummer één positie in de Album top 100. Ze is hiermee de jongste solist in de geschiedenis van de Nederlandse hitlijsten die dit op haar naam mag schrijven.

De winnares van Holland's Got Talent ontving daags voor de release het album uit handen van Gordon. Voor de opnames van het album reisde Amira samen met haar moeder naar Engeland, waar ze tien zorgvuldig gekozen aria's inzong voor haar debuut.
Bij haar auditie van de talentenshow verbaasde ze vriend en vijand met het nummer O Mio Babbino Caro. In de finale van 2013 won ze het programma met haar vertolking van Nessun Dorma.
Amira's optreden ging de wereld over en haalde CNN. Daarnaast ontving ze uitnodigingen voor optredens vanuit de hele wereld.

Het record was jarenlang in handen van Jan Smit, die in 1997 – als toen nog Jantje Smit – op elfjarige leeftijd de albumlijst aanvoerde met zijn debuutalbum Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen. 

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen