Alphen aan den Rijn wil Lil’ Kleine niet

Lil' Kleine is niet welkom op de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn. De rapper zou woensdag 16 september als hoofdact op de planken staan, maar de organisatie van het evenement heeft het optreden gecanceld.

De organisatie van de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn wil zich niet associëren met het gedrag van de rapper. "Wij hebben dit besluit niet genomen op basis van de gebeurtenissen afgelopen weekend, maar omdat het een reeks incidenten is", vertelt jaarmarkt-voorzitter Hans van Beek op de lokale omroep Studio Alphen dinsdagavond.. "Wij willen niet het risico nemen dat de politie het Rijnplein misschien moet ontruimen. Dan zouden het publiek, de horecaondernemers en de andere artiesten gedupeerd worden."

Lil' Kleine scoorde afgelopen zomer een nummer één-hit met het nummer Drank & drugs. Afgelopen zaterdagavond werd de Amsterdammer meegenomen naar het politiebureau omdat hij tijdens een optreden in Hilversum de politie beledigde en het publiek ophitste. Hij riep het publiek onder meer op hun middelvinger op te steken naar de politie.

De Alphense jaarmarkt, met onder anderen Lange Frans en Thomas Berge op het programma, zoekt nog een vervanger voor de rapper.