Alexandra Alphenaar: ’Ik werd verliefd op mijn stalker’

Het pad der liefde kent vreemde bochten, maar het verhaal van de vroegere GTST-ster Alexandra Alphenaar is wel héél bizar. Ze werd overal achtervolgd door een man, die ze niet zag zitten. Totdat het ongelooflijke gebeurde; ze werd hevig verliefd op hem. Maar toen... wilde hij háár niet meer!

De goedlachse Alexandra Alphenaar (28) komt uit een echte showbizzfamilie. De in West-Friesland geboren blondine is de dochter van een beroepsgoochelaar, die onder z’n artiestennaam Tony Wilson met Hans Klok door Europa toerde. Even was er in Alexandra’s leven nóg een goochelaar, want ze had korte tijd een relatie met Nick Nielsen, die onder meer betrokken was bij het tv-programma De Nieuwe Uri Geller.

Alexandra zelf kreeg landelijke bekendheid als Ronja Huygens, de doktersdochter in GTST. Maar in het voorjaar van 2010 stapte ze uit de serie om haar droom te verwezenlijken: ze speelde de rol van Liesl von Trapp in de musical The Sound of Music.

Warm onthaal

Alexandra zegt: ’Ik vond het een topervaring en ben dolblij dat ik in zo’n mooie voorstelling heb mogen spelen. Wat mij vooral zo ontroerde, was dat ik door de groep zo warm onthaald werd. Vergeet niet dat ik de tweede voorstellingenreeks gedaan heb. Anouk Maas die mijn rol eerst speelde, was weggegaan en ik ben in haar plaats gekomen. Ik vond het echt doodeng, want ik kwam als nieuweling in een groep die al een jaar samenspeelde. Tja, en dan kwam ik ook nog eens uit een soap, uit een serie, dus ik was echt wel een beetje bang dat de groep daar negatief op zou reageren. Dat ze zouden zeggen: Kan zij dat wel aan, zo’n musicalrol… Maar ze waren ongelooflijk lief voor me, het voelde vanaf het begin aan als een warm bad. Ik heb van alle voorstellingen met volle teugen genoten en ik ben producent Albert Verlinde dan ook erg dankbaar dat ik van hem de kans kreeg deze droomrol te spelen. Eén groot feest, dat was het! Ik kon eindelijk een totaal andere kant van me laten zien dan in Goede Tijden. Ik heb alles gedaan: dansen, zingen en spelen.’

Alexandra vervolgt enthousiast: ’Ik kan niet wachten totdat ik met Edwin Rutten in de musical Doctor Dolittle ga spelen. We gaan pas eind oktober repeteren, dus ik heb nu een heerlijk lange vakantie! Ik ga twee weken naar Frankrijk, lekker in een huisje met een zwembad. In the middle of nowhere, dus heerlijk rustig. Ik ga voor het eerst met mijn vriend Jaap van Andel op vakantie. Heel spannend, want dan zit je dag en nacht op elkaars lip. Een vakantie is toch de ultieme relatietest. We gaan daar lekker ontspannen, boeken lezen, veel slapen en vooral heerlijk van elkaar genieten.’

 

Lees de rest van het verhaal in de Weekend van deze week!