Alec Baldwin wil stoppen met acteren

Alec Baldwin zou graag een einde willen maken aan zijn acteercarrièrre. "Ik zou zo stoppen, als ik iets anders vond dat ik kon doen."

De acteur, die vorige week voor de derde keer stopte met Twitter na een heftige ruzie met een Britse journalist, hoopt ooit 'Geen bekend persoon meer te zijn'.

"Ik heb een droom waarin mijn nog ongeboren dochter 7 of 8 jaar oud is en naar mij toeloopt met een vriendinnetje. 'Papa, Susie's moeder zegt dat jij vroeger op tv was. Is dat echt zo?' Dat zij geen idee heeft dat ik ooit bekend was. Dat zou de hemel zijn," aldus Baldwin in een interview met Vanity Fair.

De acteur zegt zijn Twitter-account definitief gedag en hem echt nooit meer te gebruiken. "Op de begrafenis van James Gandolfini realiseerde ik mij dat hij nooit Twitter heeft gehad. Iedereen hield van hem, bewonderde hem als acteur, en hij gaf niks om sociale media."

"Ik leerde daar een les. Ik zei tegen mijzelf: het is een verspilling van je tijd. Soms is het leuk, maar wel steeds minder en minder. Het is gewoon weer een extra reden voor mensen om jou te kunnen beledigen."

Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria verwachten nog deze maand hun eerste dochter samen. De acteur heeft al een dochter uit een eerder huwelijk, Ireland.