×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alec Baldwin ging op date met Jackie Kennedy

12.04.2017 -

Jacqueline Kennedy had in de jaren negentig een date met acteur Alec Baldwin. Dat schrijft James Hart in zijn memoire. De vrouw van Hart en de schrijver waren goed bevriend met de weduwe van president Kennedy en ze spraken uitvoerig met elkaar.


Jackie Kennedy had het erg moeilijk na de dood in 1963 van haar man, president John F. Kennedy. Maar ook praatte de voormalige First Lady met Hart en zijn vrouw over haar huwelijk met de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis.

Het koppel probeerde de depressieve Kennedy op te beuren. Ze stimuleerden haar erop uit te gaan en Kennedy vroeg het stel of ze contact konden leggen met de toen 28-jaar jongere acteur Alec Baldwin. 'Denk je dat Alec mijn date wil zijn op mijn verjaardag?', vroeg Kennedy aan Hart, die goed bevriend is met Baldwin. 'Ik belde vervolgens met Alec en die zei meteen ja, ondanks zijn relatie met Kim Basinger destijds', aldus Hart.

Naast het liefdesleven van Kennedy hielp schrijver Hart en zijn vrouw, zangeres Carly Simon, de weduwe met het leren van danspasjes. 'Ze werd gevangen door het ritme en was blij', herinnert Hart zich. Jackie Kennedy overleed op 64-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.