Albert Verlinde: ‘We zijn geen herhaalmachine’

Producent Albert Verlinde ontkent dat zijn bedrijf Stage Entertainment een 'herhaalmachine' is. Hij reageert hiermee op kritiek dat er het komende seizoen vrijwel alleen maar reprises in het theater te zien zijn. The Lion King en Was getekend Annie MG Schmidt gaan door en Mamma Mia! wordt voor de derde keer in twaalf jaar opgevoerd.

'We hebben meer geluk dan we hadden verwacht', legde Verlinde tijdens een perspresentatie in Stockholm uit. 'De musicalmarkt in Nederland heeft zich hersteld. Ons bedrijf doet het al drie jaar beter dan in de periode daarvoor'.

De producent had niet verwacht dat The Lion King, de musical die in het Circustheater te zien is, het derde jaar zou gaan halen. En ook het enorme succes van de Annie MG Schmidt-musical had hij naar eigen zeggen niet zien aankomen: 'We gaan echt door met het ontwikkelen van creatieve projecten. Maar we verkeren nu in de luxepositie dat we langer kunnen doorgaan met de huidige producties dan we hadden gepland'.

De keuze om Mamma Mia! na acht jaar weer naar Nederland te halen, is ingegeven door het publiek zelf: 'We houden regelmatig enquêtes wat het publiek graag wil zien. En Mamma Mia! staat al jaren met stip bovenaan. Er is een hele generatie nieuw publiek die vooral de film kent en niet eens weet dat het oorspronkelijk een musical is'.

De hoofdrol in de nieuwe Mamma Mia! wordt gespeeld door Antje Monteiro. De voorstelling is vanaf dit najaar te zien in het Beatrixtheater.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen