Placeholder

Albert Verlinde van 9 tot 5

Albert Verlinde brengt volgend jaar de musicalhit 9 To 5 naar Nederland toe. De komische voorstelling is vanaf het najaar in de theaters te zien. De musical was eerder een succes in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film met Dolly Parton uit 1980. Parton schreef ook de teksten en muziek voor de musical.

Het stuk vertelt over drie vrouwelijke werknemers die wraak nemen op hun seksistische baas. "Het moet een opvolger worden van onze swingende feelgood-musicals als Flashdance en Dreamgirls", vertelt Verlinde. "En het is net als bijvoorbeeld Legally Blonde en Dreamgirls een voorstelling met een vrouwelijke touch."
Acteurs kan hij nog niet noemen. De producent houdt volgende maand een open auditie waarvoor vrouwen zich kunnen aanmelden via de website van Verlinde. "Ze moeten niet alleen kunnen dansen en zingen, maar ook een strakke komische timing hebben." Zijn musical Dreamgirls ging vorige week in première en reist momenteel door het land.