Albert Verlinde in zee met Boney M-baas

De hoofdrolspelers waren al druk aan het oefenen op de hiphop pasjes die in de musical Daddy Cool voorbij gaan komen. Maar het officiële tekenen voor de musical vond pas gistermiddag plaats.

Speciaal voor de gelegenheid vloog Frank Farian, geestelijk vader van de liedjes van Boney M., over vanuit Miami. Samen met Albert Verlinde proostte hij op een unieke samenwerking: een musical die draait op de wereldberoemde hits van Boney M..

De musical gaat over de liefde tussen twee jonge mensen met twee totaal verschillende cultuurachtergronden. Maar de leidraad van deze musicaldanssensatie is toch wel de klassiekers die ten gehore worden gebracht. Ma Baker, Sunny, The Rivers of Babylon, I can’t stand the rain en uiteraard Daddy Cool behoren tot de verzameling liedjes die te horen zullen zijn. Daarmee geeft Daddy Cool volgens de makers ’een nieuwe dimensie aan het reguliere ’muscial’ genre.’

De hoofdrollen voor deze productie zijn weggelegd voor Kim-Lian van der Meij, Ruben Heerenveen, Jetty Mathurin, Anne-Mieke Ruyten en Joanne Telesford. De musical gaat 25 september in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in première.

Foto: Sven Hoogerhuis