×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Alanis Morissette heeft nog altijd postnatale depressie

6.09.2017 -

Alanis Morissette kampte na de geboorte van haar twee kinderen met postnatale depressies. En nog steeds heeft de zangeres er last van, onthult ze.


"Er zijn dagen dat ik zo zwak ben dat ik nauwelijks kan bewegen", aldus Alanis veertien maanden na de geboorte van haar dochter Onyx Solace in People. "Toen ik jong was had ik me iets heel anders voorgesteld van het krijgen van kinderen. Dit had ik niet verwacht."

De 43-jarige Alanis had haar eerste postnatale depressie na de komst van haar nu 6,5 jaar oude zoontje Ever Imre. Ze had last van symptomen als pijn, slapeloosheid en vreselijke gedachten over wat haar gezin zou kunnen overkomen. Pas zestien maanden later werd de depressie pas echt bij haar vastgesteld.

Toen Alanis' tweede kindje op komst was, dacht de Canadese voorbereid te zijn maar vrijwel direct na de geboorte kwam het terug. De zangeres wordt er nu met behulp van medicatie en therapie van afgeholpen. Ook het schrijven van liedjes is een goede remedie. "Ik heb de laatste drie maanden ontzettend veel muziek geschreven. Bijna een liedje per dag. Ik moest wel want anders zou ik ontploffen."