Akoestische single Jan Smit

Jan Smit brengt vrijdag een nieuwe single uit, een akoestische versie van het nummer Leeg Om Je Heen. De single staat op de nieuwe cd/dvd Unplugged - de Rockfield Sessies van de 27-jarige Volendammer, die over ruim drie weken verschijnt.

 

Het origineel van Leeg Om Je Heen is terug te vinden op het vorig jaar verschenen album Vrienden. De single bevat als extra track het duet met Julio Iglesias (70), getiteld To All The Girls I’ve Loved Before, dat eerder dit jaar live werd opgenomen in Ahoy.

'Ik vind het fantastisch dat ik met mijn vriend Jan Smit juist deze song live kon uitvoeren tijdens mijn concert in Ahoy', zegt Julio Iglesias. De Spaanse zanger hoopt dat zijn fans in Nederland van het lied zullen genieten. Hij laat weten dat het duet uit 1984 met de Amerikaanse countryzanger Willie Nelson (80) veel voor hem betekent, omdat het wereldwijd een enorme hit werd.

Oasis

Het nieuwe album Unplugged van Jan Smit is kort voor de zomer opgenomen in de Rockfield Studios in Wales, zo laat een woordvoerster dinsdag weten. De studio heeft in de loop der tijd grote namen op bezoek gehad als Coldplay, Queen, Oasis, Simple Minds, Manic Street Preachers en Black Sabbath.

Unplugged – de Rockfield Sessies telt tien Nederlandstalige en vijf Duitse tracks die eerder op album of single verschenen.