Agenda koningspaar op zomerstand

oorlopig lijkt het, qua publieke optredens, voor de koninklijke familie een rustige zomer te worden. Na de opening van het European Youth Olympic Festival zondag, volgt een stilte.

Koning Willem-Alexander, voormalig lid van het Internationaal Olympisch Comité, opent zondag het European Youth Olympic Festival in het Utrechtse Stadion Galgenwaard. Aan de jeugdspelen doen 2300 sporters mee, waaronder 140 atleten uit Nederland. Tijdens de openingsceremonie wordt de Olympische vlag gehesen en het vuur aangestoken.

Na de opening van het EYOF staan er tot eind augustus nog geen activiteiten op de officiële agenda van de Oranjes, zo valt te lezen in de agenda op koninklijkhuis.nl. De koning moet in ieder geval op 28 augustus weer aan de bak. Dan neemt hij een gedenkboek in ontvangst bij de start van de viering van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis in Den Haag. Volgende week vrijdag hebben de drie dochters van het koningspaar vakantie. Dan is er nog een fotosessie en daarna begint de vakantie echt.