×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Afscheid nemen valt Hans Klok toch zwaar

Afscheid nemen valt Hans Klok toch zwaar
15.04.2019 -

Hans Klok is zijn avontuur in Las Vegas al jaren aan het plannen, maar nu het bijna tijd is om in het vliegtuig te stappen heeft de illusionist het zwaarder dan hij had verwacht. 'Het zijn moeilijke laatste weken geweest', zegt Hans, die afgelopen weekeinde met een groot feest afscheid nam van familie en vrienden.


‘Laatst zei ik nog dat ik niet kon wachten, maar nu ik over een paar dagen inderdaad samen met mijn vriend Dann (28) het vliegtuig instap en hier nog een keer alle mensen van wie ik houd om me heen heb, geeft dat toch wel een dubbel gevoel’, biecht Hans op in een ochtendkrant. ‘Tegen iedereen zeg ik: see you in Vegas, want ik weet nu al dat ik ze ga missen.’

Hans is al weken bezig met opruimen en inpakken. Vooral het leegruimen van zijn loods in IJmuiden viel de 50-jarige illusionist zwaar. ‘Daar ligt een groot deel van mijn historie. Als ik overmorgen voor het laatst daar de deur sluit, dan zal het wel even slikken zijn.’ Afscheid nemen van de loods, waar Hans zijn trucs oefende maar waar ook een afscheidsdienst voor zijn in 2002 overleden vader plaatsvond, kan de illusionist niet. ‘Dit blijft een heilige plek voor mij die ik nooit zal wegdoen. Veel herinneringen uit die tijd spelen de laatste weken door mijn hoofd. Ik heb het er moeilijker mee dan ik had gedacht.’

Desondanks is Hans vastbesloten het te gaan maken in de Amerikaanse gokstad. ‘Als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer. Je gaat niet op je zestigste nog eens aan een carrière in Las Vegas beginnen.’ Hans hoopt ‘zo goed te kunnen aarden dat ik nooit meer weg wil’.