Afscheid Ellen Vogel

Familie, vrienden en andere belangstellenden hebben dinsdagmiddag afscheid genomen van de vorige week overleden actrice Ellen Vogel. De 'koningin van het Nederlandse toneel' stierf op 93-jarige leeftijd in Amsterdam. De uitvaart had plaats op Herdenkingspark Westgaarde in de hoofdstad.

De crematie was niet besloten. Maandag was er al de gelegenheid om afscheid te nemen van de actrice in Uitvaartcentrum Zuid in Amsterdam.

Ellen Vogel debuteerde in 1945 en speelde tot 1971 bij de Nederlandse Comedie. In haar lange carrière vertolkte de 'grande dame' op het toneel uiteenlopende rollen in alle genres, van blijspel tot tragedie. Ook was ze veelvuldig te zien in de bioscopen en op tv. Zo acteerde ze in televisieseries als De kleine zielen en Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan. En meer recent in Bernhard, schavuit van Oranje, Beatrix, Oranje onder vuur en Doris. In 2013 was ze te zien in een aflevering van Sterren op het doek.

Onder anderen Petra Laseur, Bruni Heinke, Berend Boudewijn, Hans van Willigenburg, Halina Reijn en Wim Kok waren bij de uitvaart aanwezig.