×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Advocaat Weinstein reageert op rechtszaak

12.02.2018 -

Ben Brafman, de advocaat van Harvey Weinstein, heeft middels een statement gereageerd op de rechtszaak die de procureur-generaal van de staat New York, Eric Schneiderman, heeft aangespannen tegen The Weinstein Company en de gebroeders Weinstein.


'Wij geloven erin dat een eerlijk onderzoek van de heer Schneiderman zal aantonen dat veel van de beschuldigingen aan het adres van Harvey Weinstein ongegrond zijn. Hoewel het gedrag van de heer Weinstein niet zonder schuld is, is er absoluut geen sprake geweest van criminaliteit en uiteindelijk zal het onderzoek uitwijzen dat hij meer vrouwen op hoge posities heeft neergezet dan welke andere baas ook. Ook was er geen sprake van discriminatie bij zowel Miramax als The Weinstein Company. Als het hervormen van de filmindustrie het doel is van dit onderzoek, dan omarmt de heer Weinstein dit van harte. Echter, als het doel is hem als zondebok neer te zetten, dan zal hij zich met man en macht verdedigen', luidt de verklaring.

Scheiderman stelde in een verklaring dat The Weinstein Company onvoldoende actie heeft ondernomen nadat er klachten over Weinstein waren binnengekomen. Het bedrijf brak volgens Schneiderman herhaaldelijk de wet door medewerkers niet te beschermen tegen 'seksuele intimidatie, intimidatie en discriminatie'. De procureur-generaal wil dat de opbrengst van de mogelijke verkoop van het bedrijf wordt gebruikt om slachtoffers te compenseren.

Tientallen vrouwen hebben Weinstein beschuldigd van seksueel wangedrag, al ontkent hij zelf in alle toonaarden hen tot seks te hebben gedwongen. Door de beschuldigingen tegen de bekende Hollywood-producer won de hashtag #MeToo vorig jaar snel aan bekendheid. Er lopen onderhandelingen om The Weinstein Company te verkopen aan investeerders, maar die moeten volgens ingewijden worden stilgelegd vanwege de rechtszaak.