Adele

Adele gekwetst door kritiek na gewichtsverlies

Adele was flink gekwetst door de kritiek die ze kreeg nadat ze wat kilo’s was afgevallen. ‘De gemeenste uitspraken kwamen van andere vrouwen die over mijn lichaam spraken. Daar ben ik echt door teleurgesteld. Dat heeft mij gekwetst’, vertelt de Britse zangeres.

De zangeres, die op de cover staat van het modetijdschrift Vogue, was na haar scheiding van haar man Simon Konecki in 2019 flink aan het sporten geslagen. ‘Ik merkte dat ik minder angstig was als ik aan het sporten was. Het ging nooit om afvallen’, zegt ze daar nu over.

Toen de eerste foto’s van een slankere Adele op internet verschenen, kreeg ze kritiek. ‘Ik begrijp dat sommige vrouwen in het bijzonder gekwetst waren door mijn gewichtsverlies. Ik representeerde heel veel vrouwen, maar ik ben nog steeds dezelfde persoon’, aldus de zangeres, bekend van hits als Rolling In The Deep en Hello.

Maar voor Adele is de extra aandacht voor haar lichaam nu ze afgeslankt is niets nieuws. ‘Mijn lichaam is altijd al onderwerp van gesprek geweest. Dat is niet alleen nu zo.’

Adele komt binnenkort met nieuwe muziek. Op 15 oktober brengt ze de nieuwe single Easy On Me uit. De laatste keer dat Adele dat deed is inmiddels vijf jaar geleden. Onlangs kondigde ze een nieuw album aan. Adele 4, zoals de plaat gaat heten, moet in december uitkomen.