Acda en De Munnik stopt

Acda en De Munnik stoppen als duo. Dat maakten ze bekend in De Wereld Draait Door.

Het duo stopt volgend jaar, na de komende afscheidstournee. "Het is klaar, het is tijd", zei Thomas Acda. "Met het laatste programma hebben we echt iets moois en groots gehad. Om dat te bewaren is het verstandig om er na 20 jaar mee op te houden.''

"Tijdens een gesprek hadden we het over wat we na het komende theaterprogramma zouden doen", verklaarde Paul de Munnik. "Toen zei ik: ik hoef niet zo nodig daarna weer iets te maken. Het was een triest moment, maar het was oké."

"We willen natuurlijk over 15 jaar de miljoenen van een reünie pakken", grapte Acda. "Maar dat kan alleen als je eerst uit elkaar gaat."

Acda en De Munnik leerden elkaar in 1989 kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. In 1995 braken ze door met het theaterprogramma Zwerf'On. Het lied Niet of Nooit Geweest uit 1998 bereikte de tweede plaats van de hitlijsten. Het Regent Zonnestralen staat steevast bij de beste 100 liedjes in de Radio 2 Top 2000. Het duo won in 1999 twee Edisons en in 2002 een Gouden Harp. Volgens hun management hebben Acda en De Munnik in totaal ongeveer 2 miljoen albums verkocht.

"Wat erg wat erg wat erg!" reageerde Nick Schilder van het duo Nick & Simon op Twitter. "Ik hoop zo ontzettend dat het een grap of stunt is."