Placeholder

4,5 Miljoen tweets over Songfestival

Twitter werd zaterdagavond veelvuldig gebruikt door mensen die graag hun mening wilden ventileren over de diverse optredens van het Eurovisie Songfestival. In totaal werden er tijdens de finale meer dan 4,5 miljoen tweets verstuurd.

Dat maakte de organisatie van het songfestival bekend. Het meeste werd er getwitterd over Conchita Wurst, de uiteindelijke winnares van het evenement. Tijdens haar nummer Rise like a Phoenix werden er bijna 50.000 berichten verstuurd. Ook tijdens het optreden van Frankrijk kende het Twitter-gedrag een flinke piek.

In Nederland was het Songfestival in allerlei hashtagvarianten de hele zaterdagavond populair op Twitter. Er was kritiek op het commentaar van Cornald Maas, die veel opmerkingen herhaalde die hij ook tijdens de halve finale al had gemaakt. En veel mensen herinnerden RTL-presentator Albert Verlinde aan zijn belofte een kruk op te eten als The Common Linnets hoog in de finale zouden eindigen.

Behalve over de bijdrage van Ilse en Waylon waren de Nederlandse Twitterado’s het meest enthousiast over winnares Conchita Wurst, de vrouw met de baard.