×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

42 landen naar Songfestival

8.11.2017 -

Het Eurovisiesongfestival telt volgend jaar 42 deelnemers. Dat is evenveel als vorig jaar, maakte de European Broadcasting Union dinsdag bekend. In het deelnemersveld is één wijziging. Rusland keert na een jaar afwezigheid terug terwijl Macedonië zich heeft teruggetrokken.


Ook Australië is er dit jaar weer bij, net als Israël. Dat land kondigde vorig jaar nog tijdens de puntentelling aan dat het de laatste keer was omdat de publieke omroep in Israël ophield te bestaan. Inmiddels is een andere omroep aangewezen die het evenement mag uitzenden.

De bekendmaking van de Nederlandse inzending wordt nog deze maand verwacht. Vorig jaar deed namens Nederland OG3NE mee.

De 63e editie van het Songfestival vindt zoals eerder al aangekondigd plaats in Lissabon. Portugal won vorig jaar met Salvador Sobral voor het eerst in 53 deelnames. Het Songfestival vindt plaats op 12 mei, de halve finales zijn op 8 en 10 mei.