Ga naar de inhoud
Placeholder

Addams Family beste musical

The Addams Family heeft dit jaar de belangrijkste prijs van de Musical Awards gewonnen. De musical van TEC Entertainment in samenwerking met de Theateralliantie werd woensdag in het RAI Theater in Amsterdam uitgeroepen tot beste grote musical. De andere genomineerden waren Evita en Woef Side Story.

De musical The Addams Family is een eigen, Nederlandse bewerking van het origineel. De dochter des huizes wordt verliefd op een 'normale' Nederlandse jongen en uiteindelijk gaat de familie van de jongen bij The Addams Family op bezoek. Hoofdrollen zijn er onder anderen voor Johnny Kraaijkamp jr. en Pia Douwes.

Het stuk Selma Ann Louis, de roadmovie-musical met Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman en Arjan Ederveen, werd bekroond tot beste kleine musical. Kostuumontwerper Yan Tax kreeg de Oeuvre Award.

De Musical Awards werden woensdag voor de achttiende keer uitgereikt. De vakjury bestaat uit voorzitter Cornald Maas, Marisa van Eyle, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder.

Bekend werd dat het de laatste uitreiking is dat Irene Moors en Cornald Maas in de jury zitten.