×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

2 miljoen voor Gooische Vrouwen

1.05.2015 -

De komedie Gooische Vrouwen 2 heeft meer dan twee miljoen bioscoopbezoekers getrokken. Dat hebben distributeur Independent Films en het Nederlands Film Festival vrijdag bekendgemaakt.


De laatste keer dat er zo veel mensen naar een Nederlandse film kwamen, was 29 jaar geleden. Toen trok de film Flodder van Dick Maas 2,31 miljoen bezoekers. Gooische Vrouwen is inmiddels vijf maanden in de bioscopen te zien. De film verschijnt maandag op dvd en blu-ray.

Het Nederlands Film Festival heeft besloten geen speciale prijs in het leven te roepen voor Nederlandse films die meer dan 2 miljoen bezoekers trekken, zoals dat bijvoorbeeld bij 1 miljoen bezoekers wel gebeurt. Maar vrijdagmiddag krijgt regisseur Will Koopman wel een ‘bijzonder aandenken’ uitgereikt om deze gebeurtenis te vieren.

Miljoenen

Koopman laat weten 'het fantastisch en geweldig te vinden dat zoveel mensen de film hebben gezien, en veel mensen ook twee of drie keer'. De best bezochte Nederlandse film ooit blijft Turks Fruit van Paul Verhoeven. De verfilming van het boek van Jan Wolkers, met in de hoofdrollen Rutger Hauer en Monique van de Ven, trok in 1973 meer dan 3,3 miljoen mensen.

In de lijst met best bezochte Nederlandse films ooit, staat Gooische Vrouwen 2 nu op de zevende plaats. De komedie moet behalve Turks Fruit ook nog Fanfare van Bert Haanstra (2,6 miljoen), Ciske de Rat van Wolfgang Staudte (2,4), Wat zien ik van Verhoeven (2,3), Blue Movie van Wim Verstappen (2,3) en Flodder voor zich dulden.