16 BN’ers doen mee aan The Hit

Alle 16 artiesten die meedoen aan het nieuwe RTL 5-programma The Hit dat vanaf 24 februari te zien is en dat gepresenteerd wordt door Dennis Weening zijn bekend. Dat heeft de zender laten weten.

Rob de Nijs, Charly Luske, Brownie Dutch, Sandra van Nieuwland, DJ Chuckie, Rowwen Hèze, Xander de Buisonjé, Stevie Ann, George Baker, Desray, Waylon, Sabrina Starke, Niels Geusebroek, Lisa Lois, Will & the People, Ben Saunders, Sidney Samson en Eva Simons gaan in het programma singer-songwriters helpen om een hit te scoren.

Elke week staan zes kersverse songwriters in hun eigen geluidsdichte pitching-room om hun liedje te presenteren aan twee populaire artiesten. Welke artiest herkent de hitpotentie van een nummer tijdens deze roomraces het snelst en claimt het nummer om er de hit van te maken?

Iedere artiest kiest twee songs om deze na afloop nog eens goed te beluisteren en met de songwriters te bespreken. Zodra de artiest voor zichzelf een keuze heeft gemaakt, duikt hij of zij met het liedje de studio in.