Sophie Ellis Baxtor Nederland

Zangeres Sophie Ellis-Bextor staat volgend jaar in Melkweg

Sophie Ellis-‘Murder on the dancefloor’-Bextor (42) is terug! Volgend jaar staat ze met haar band in De Melkweg in Amsterdam. Het optreden staat gepland voor 4 april 2022 en kaartjes kun je vanaf aanstaande vrijdag 26 november kopen via de website van het poppodium.

Tijdens de lockdown van afgelopen jaar streamde de zangeres via Instagram vanuit huis Kitchen Disco’s, waarin ze discoversies van grote hits zong. De video’s hiervan zijn nog steeds terug te kijken via haar Instagam en een absolute aanrader (denk: Sophie in glitterjurk met rennende kinderen om haar heen). Eind vorig jaar resulteerde dat in het album Songs From The Kitchen Disco. Daarop staan haar eigen hits als ‘Get Over You’ en (het kan bijna niet anders) ‘Murder on the Dancefloor’, maar ook covers van nummers van andere artiesten, bijvoorbeeld ‘All Night Long’ van Lionel Richie.

Tekst gaat verder onder video.

Sophie Ellis-Bextor carrière

In 2001 startte de Britse zangeres haar carrière met haar debuutalbum ‘Read my Lips’. Hiervan werden meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Tussendoor bracht ze nog verschillende albums uit, maar vanaf 2015 was het redelijk stil rond de zangeres. Nu, in 2021, heeft ze dus weer een album uitgebracht, dat al snel de top 10 van Engeland binnenkwam. Tegenwoordig zet Sophie zich vooral in voor goede doelen. Op 16 november nog deed ze een dansmarathon om geld in te zamelen voor kinderen in nood.

Bron: ANP | Beeld: ANP