Mart Hoogkamer Kiest Nieuwe Voetbalvolkslied

Fans willen van kaartjes af voor muziekfeest tijdens kwartfinale

Honderden mensen willen af van hun kaartjes voor het Muziekfeest van het Jaar, dat vrijdagavond in de Ziggo Dome plaatsvindt. Op verkoopsite Ticketswap, waar particulieren kaartjes legaal kunnen doorverkopen, werden maandag bijna vierhonderd tickets voor het event met Mart Hoogkamer, Lee Towers en de Alpenzusjes aangeboden.

Het muziekfestijn vindt plaats op het moment dat Oranje op het WK in Qatar de kwartfinale tegen Argentinië speelt. Organisator 8Ball Music spreekt in De Telegraaf van “een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De hele dag al loopt de inbox vol met de vraag of er schermen worden neergezet.”

Maar dit is geen optie, wat betreft 8Ball Music. “Om te beginnen is dat niet leuk voor de artiesten en daarnaast wordt de show uitgezonden tijdens oud en nieuw. Dan zou je op oudejaarsavond oranje schermen op tv zien”, zegt de woordvoerder in De Telegraaf.

Veel bezoekers hebben de kaarten al bijna twee jaar in het bezit. De editie van 2021 ging niet door, omdat Nederland toen in een lockdown zat vanwege een coronapiek. De tickets bleven geldig voor de editie van 2022. Het evenement stelt muziek van eigen bodem centraal. De artiesten spelen met een groot symfonieorkest.