Duncan Laurence Kerstnummer

Duncan Laurence komt met kerstnummer: ‘Droom die uitkomt’

Eurovisie Songfestival winnaar Duncan Laurence heeft een kerstnummer uitgebracht. De 27-jarige zanger lanceerde vorige week het nummer ‘Wishes Come True’. “Het is een droom die uitkomt”, zo zei hij tegen RTL Boulevard.

Als je eenmaal een goed kerstnummer hebt uitgebracht, komt-ie ieder jaar weer terug. Denk maar aan All I want for Christmas van Mariah Carey of Driving home for Christmas van Chris Rea. Onze eigen Duncan heeft nu ook een kerstnummer uitgebracht: Wishes come true.

Kerstnummer voor Duncan Laurence

“Ik ben er heel blij mee, want ik wilde altijd al een kerstliedje schrijven en nu ook nog eens releasen dit jaar”, zegt de zanger erover tegen RTL Boulevard. “Het is een wals achtig nummer, maar wel heel erg van nu. We hebben geprobeerd met het melancholische een ‘nu’-nummer te maken. Sleebellen erin: alles erop en eraan.” Tegen NU.nl zei hij eerder al dat hij dol is op kerst en altijd al de wens heeft gehad om een kerstnummer te maken. “Mensen zeiden meteen: die markt is wel heel lastig hoor, daar kom je bijna niet tussen. Maar ik wilde de gok toch wagen.”

Winterse melodie

Duncan boekt met zijn muziek ook al een tijd succes in Amerika. “Amerika is natuurlijk echt een kerstland en ik met dit nummer mijn fans daar ook een warme kerst toe te wensen”, vervolgt hij. “Met die gedachte en het feit dat er af en toe een Winters melodietje uitkwam als we aan het schrijven waren, voelde het heel goed om het nummer nu uit te brengen.”

Duncan Laurence naar Amerika

De zanger vertrekt binnenkort naar Amerika om daar een tijdje te schrijven. “Ik heb daar heel veel zin in. Na al het succes daar ben ik er helemaal niet geweest, want de grenzen waren natuurlijk dicht. Het zal dus de eerste keer zijn dat ik weer voet op Amerikaanse grond zet.”

Bron: NU.nl, RTL Boulevard | Beeld: Getty