Screenshot 2022 08 15 13.26.34

Adele had last van schuldgevoel na cancelen Vegas-shows ‘maar het was dapper om te doen’

Adele vond het heel erg moeilijk om haar shows in Las Vegas af te zeggen eerder dit jaar. Maandenlang liep de zangeres met een schuldgevoel rond, zo vertelt ze in het tijdschrift Elle.

“De eerste maanden was het heel moeilijk. Ik schaamde me. Maar mijn zelfvertrouwen groeide er wel door, omdat het heel dapper was om te doen”, zegt Adele. “Ik denk dat niet veel mensen hadden gedaan wat ik heb gedaan. Ik ben er trots op dat ik ben opgekomen voor mijn artistieke behoeften.”

Adele gebruikt haar Twitter- en Instagramaccount zelden en weet haar eigen wachtwoorden ook niet. Vlak na het afgelasten van de shows besloot ze een geheim account aan te maken om de reacties daarop te bekijken. De reacties waren echter behoorlijk kritisch en negatief, dus ze besloot het account weer te verwijderen. “Ik schaamde me en ging mezelf verstoppen.”

Videoclip ligt nog op de plank

De 34-jarige zangeres besloot vanwege het afzeggen van de shows ook te stoppen met de promotie van haar nieuwe album 30. Ze wilde niet dat mensen dachten dat het annuleren van de shows haar niet bezighield. Daarom ligt er nu ook nog een videoclip voor één van de nummers op de plank. “Ik wilde niet dat mensen dachten dat ik mijn best niet deed. Want dat deed ik wel.”

Adele kondigde een dag voor de aanvang van haar eerste Las Vegas-show aan dat alle 24 shows niet konden doorgaan. Een deel van haar crewleden had corona. Mede daardoor lukte het niet om een goede show neer te zetten. De zangeres liet weten “kapot” te zijn door het besluit. Alle shows worden eind dit jaar ingehaald en er komen acht nieuwe bij.

Beeld: Adele@Instagram