R. Kelly

R. Kelly hoort straf in misbruikzaak in New York

R. Kelly krijgt woensdag zijn straf te horen in de misbruikzaak in New York. De 55-jarige zanger werd vorig jaar september schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken. De openbaar aanklager heeft een celstraf van meer dan 25 jaar geëist.

De jury achtte Kelly vorig jaar schuldig aan alle negen aanklachten. De r&b-zanger werd ook schuldig bevonden aan vrijheidsberoving, dwangarbeid en verschillende overtredingen van de Amerikaanse ‘Mann Act’, de federale wetgeving rond mensenhandel. De advocaat van Kelly liet kort na het oordeel van de jury al weten dat zijn cliënt voornemens is in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar het eindoordeel van de rechter af te wachten. De zanger ontkent alle aanklachten.

De rechtszaak in New York is niet de enige die tegen Kelly loopt. De zanger, die sinds 2019 vastzit, staat ook nog processen in Illinois en Minnesota te wachten.

Vrijgesproken

Kelly wordt al jaren beschuldigd van seksueel wangedrag tegenover minderjarige vrouwen. Eerder schikte de zanger met vermeende slachtoffers. In 2008 werd hij vrijgesproken van meerdere aanklachten wegens het maken van kinderporno.

De verhalen rond het misbruik van Kelly namen weer toe na het verschijnen van de documentaireserie Surviving R. Kelly uit 2019. Hierin beweerden meerdere vrouwen op minderjarige leeftijd slachtoffer van hem te zijn geworden. Na het zien van de beelden riepen openbaar aanklagers in Chicago vermeende slachtoffers op naar voren te komen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen