Monique des Bouvrie

Monique des Bouvrie viert de liefde met haar Otto: ‘Hij is heel charmant’

Interieurontwerper Monique des Bouvrie verloor in 2020 haar man Jan. Daarna moest ze het alleen zien te rooien en dat ging haar best goed af, vertelde ze eerder aan Weekend. Sinds bijna een jaar is ze opnieuw gelukkig in de liefde en wel met mode-ondernemer Otto Klein. En dát is haar er eentje, vertelt ze glunderend. 

“Otto verrast me vaak, hij is heel charmant. Met leuke etentjes en kleine tripjes, werkelijk met van alles”, zegt de zestigjarige ontwerper dolgelukkig tegen Weekend. De vonk tussen Monique en Otto sloeg over op het werk: hij was een klant van haar. Sindsdien is het dik aan. Het geheim van hun relatie? “Otto en ik zijn niet alleen beiden ondernemers, ook zijn we beiden ongeduldig en heel erg opgeruimd. Daarin lijken we heel erg op elkaar. Ook houden we beiden van lekker eten, mooie dingen en van erop uitgaan.” 

‘Jan zit in mijn hart’

Haar overleden man Jan zit natuurlijk voor altijd in haar hart, en dat begrijpt Otto heel goed, vervolgt Monique. “En dat is ook heel normaal: hij is de vader van mijn kinderen. Ik heb een heel leven met hem gehad, dus Jan blijft echt altijd in mijn hart.” 

Go with the flow

Binnenkort vieren Otto en Monique dus hun jubileum, maar wordt de liefde ook bezegeld met een huwelijk? Van Monique hoeft het in elk geval niet. “Trouwen vind ik niet belangrijk”, legt ze uit. “Ik ben met Jan getrouwd omdat het daardoor wat betreft de kinderen makkelijker en beter was geregeld. Wij waren daar anders ook niet zo specifiek mee bezig geweest.” Of ze gaan samenwonen, zal de toekomst uitwijzen, besluit ze. “We hebben allebei ook nog ons eigen leven en dingen die we alleen doen. Dat is toch anders als je wat ouder bent, denk ik. Althans… weet ik veel! Ik heb geen idee. We go with the flow! Dat is ook het beste, dat zou iedereen moeten doen!” 

Lees het hele verhaal en nog véél meer in Weekend nummer 44 online of bestel hem hier.