Andre van Duin

André van Duin zoekt afleiding op verjaardag: ‘Je kunt er maar beter wat van maken’

André van Duin was het niet van plan, maar viert donderdag toch zijn 73e verjaardag. De presentator, die vorige maand zijn echtgenoot Martin verloor, gaat met vrienden eten en bowlen. "Wat afleiding, je kunt er maar beter wat van maken", zegt de komiek in De Telegraaf.

‘Voor het eerst zonder Martje’

Vorige week was André voor het eerst sinds het overlijden van Martin weer op tv te zien toen hij te gast was in het programma Doorbakken van Irene Moors. Een emotioneel moment, zo kijkt André terug. “Ik werd net als anders opgehaald en naar de studio gebracht, voor het eerst zonder Martje. Ja dat was gek, dat zijn van die momenten… Dat is zwaar en natuurlijk komt er dan een traan. Maar eenmaal daar was het een warm bad met al die bakkers, die Martin ook allemaal gekend hebben en, ja, dat deed me wel goed.”

‘Frisse wind’

André is ook blij dat hij heeft besloten toch in zijn grachtenpand in Amsterdam te blijven. “Alle spulletjes die we eigenlijk hadden gekocht voor het appartement waar ik zou gaan wonen zijn nu hier afgeleverd. Daarom wordt er hier en daar wat opgeknapt, nieuw vloerbedekkinkje in een kamer en zo. Een frisse wind erdoor. Ik ben blij dat ik dit huis net op tijd niet heb verkocht. Dan was ik nog niet jarig geweest.”

Lees ook: André van Duin: ‘Martin heeft mijn leven verrijkt’