Ali B

Ali B in tranen door Anouk

Door de uitbraak van het coronavirus zit Anouk al wekenlang vast in Marokko, maar dankzij Ali B wordt ze daar in al haar behoeften voorzien. De zangeres vond het daarom tijd om de rapper in het zonnetje te zetten.

Dat doet ze middels een cover van zijn nummer Waar Ben Je Nou. ‘Ik wil je bedanken voor alles wat je hier voor me hebt gedaan en alles wat je voor me doet. Steeds als ik iets nodig heb, qua medicijnen, dan laat je je familie of vrienden dat brengen. Het is gewoon super lief’, zegt Anouk in de introductie van haar filmpje.

Dissen

Maar in haar praatje eraan vooraf, drijft ze ook even de spot met hem. ‘Kijk, wij dissen elkaar natuurlijk altijd een beetje qua muziek.’  Zo vertelt ze dat Ali B haar wel eens vergeleek met ’het meisje uit The Exorcist’ als ze op het podium staat. ‘Ontiegelijk grappige vergelijking.’ Op haar beurt vindt zij dat Ali B veel te vaak huilt tijdens een tv-show. ‘En dan ook nog bij nummers waarvan ik denk: ’moet dat nou?’.’ Ze benadrukt dat ze er niets mis mee vindt dat mannen huilen. ‘Maar niet elke keer. Nee, ik weet dat je een emo-mannetje bent. Kun je ook niets aan doen natuurlijk.’
De tekst van ‘Waar ben je nou’ heeft Anouk aangepast. ‘Het nummer waar ik zo’n hekel aan heb, ga ik voor je zingen. Ik heb vannacht natuurlijk wel gewerkt aan de tekst en de structuur en de melodie van het nummer, zodat ik het überhaupt de strot uit krijg. Ik hoop dat je het mooi vindt.’

‘Ik ben gewoon weer aan het janken, ik zweer het. Super grappig en super mooi gedaan..love you’, reageerde Ali B op de video. Ook BN’ers krijgen tranen in de ogen door het lied, van ontroering en van het lachen. ‘Dierbaar en ontroerd mooi cadeautje voor Ali B’, reageert Maik de Boer. Bobbi Eden en Viktor Brand reageren met hartjes-emoji’s op de Anouk-versie van Waar ben je nou. ‘Stuk om de introductie’, laat zanger Nielson achter in de comments.