Screenshot 2022 04 07 11.30.12

Man (39) uit Den Bosch aangehouden voor overval op Mark Gillis

Een 39-jarige man uit Den Bosch is donderdagochtend aangehouden voor vermoedelijke betrokkenheid bij de overval op Mark Gillis. De zoon van vakantieparkmiljonair Peter Gillis werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar door meerdere mannen overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam.

Eerder maakte de politie al bekend dat er tijdens sporenonderzoek vermoedelijk DNA was gevonden van tenminste één mogelijke dader. Op basis daarvan werd de identiteit van de 39-jarige man bekend. Hij werd in zijn woning aangehouden en zit momenteel vast. De politie zoekt nog verder naar twee of drie andere mannen die mogelijk betrokken waren bij het buitmaken van onder meer Mark’s horloges.

Eerdere ‘verdachten’ waren slechts fans

In de zoektocht naar de daders toonde de politie bewakingsbeelden in onder meer Opsporing Verzocht en Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant. Er kwamen eind maart elf tips binnen en vier mannen meldden zich bij de politie. Zij herkenden zich in de beelden, maar bleken niets met de overval te maken te hebben. Zij waren fans van het realityprogramma Familie Gillis: Massa is Kassa en verbleven op de camping.

Beeld: Instagram@gillismark