Peter Gillis

Peter Gillis wil 600 vluchtelingen herbergen in zijn vakantiepark

Ondernemer en gezicht van SBS6’s Massa is Kassa Peter Gillis biedt zeshonderd Oekraïense vluchtelingen onderdak in zijn vakantiepark Prinsenmeer, dat op dit moment leegstaat. Hij heeft vierduizend bedden voor hen in de aanbieding, zegt hij het Brabants Dagblad.

“Ik heb een paar jaar geleden een keer een ronde met het COA gemaakt over mijn parken, dus ze weten wat ik kan. Ik kan morgen vierduizend bedden leveren. We kunnen snel handelen”, aldus Gillis.

Vooralsnog schiet het echter niet echt op… De 59-jarige Brabander heeft al contact gezocht met de gemeente Asten, waar park Prinsenmeer ligt, maar heeft nog niets gehoord. Ook heeft hij geïnformeerd bij Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het ministerie van Binnenlandse Zaken maar ook daarvan heeft hij nog geen antwoord gekregen.

COA: ‘Taak van de overheid’

Het COA laat desgevraagd aan de krant weten dat Peter zich moet melden bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. “Wij gaan over asielzoekers, vluchtelingen uit de Oekraïne zijn een taak voor de overheid”, aldus de woordvoerder van het COA. De Veiligheidsregio meldt op zijn beurt aan de krant dat zij nog bezig is met inventariseren van mogelijke plekken voor Oekraïense vluchtelingen.