Missie 538

Missie 538 haalt 160.000 euro op voor Ronald McDonald Kinderfonds

Sinds afgelopen vrijdag is Missie 538 op Radio 538 weer van start. Tijdens deze week kunnen luisteraars plaatjes aanvragen tegen betaling en met het geld dat wordt opgehaald, worden twaalf missies volbracht. De eerste missie is in al gelukt: er is 160.000 euro opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het geld wordt gebruikt voor twee huiskamers op de intensive care voor zieke of te vroeg geboren baby’s van het Emma Kinderziekenhuis en op de kinderafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het geld kan – naast tegen betaling muziek aanvragen – ook opgehaald worden door luisteraars die zelf acties starten en de opbrengst daarvan doneren.

Tekst gaat verder onder post

Missie 538

De eerste van de twaalf missies is dus nu volbracht. Missie 538 loopt nog door tot en met komende vrijdag. Het volgende doel is om 40.000 euro op te halen voor DOA, het grootste dierenasiel van Nederland, voor een kraamafdeling van gedumpte kittens.

Andere missies

Andere missies die nog op de planning staan zijn: De Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden en KNGF Geleidehonden. Vorig jaar was de Voedselbank het enige goede doel waarvoor actie werd gevoerd en toen werd er een bedrag van 1.1 miljoen euro opgehaald.

Bron: ANP | Beeld: ANP