Addy van den Krommenacker ontwerpt speciale jurk voor landelijke doneeractie Giro555

Ontwerper Addy van den Krommenacker (71) heeft speciaal voor de landelijke doneeractie Giro555 een jurk ontworpen. De opbrengst van de japon, gemaakt in de kleuren van de Oekraïense vlag, gaat in zijn geheel naar de slachtoffers van de oorlog.

Addy wil op deze manier graag “een steentje bijdragen”, zo schrijft hij zaterdag op Twitter bij een filmpje van zijn creatie. Mensen die zichzelf wel zien schitteren in een echte Van den Krommenacker kunnen een mail naar de ontwerper sturen. Voor de hoogste bieder wordt de jurk op maat gemaakt. “Ik zou zeggen: de lijnen gaan open”, aldus Addy.

Samen in Actie voor Oekraïne

Giro555 organiseert maandag een speciale tv-actie op radio en televisie waarbij geld wordt ingezameld voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het tv-programma Samen in Actie voor Oekraïne wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6 en wordt ondersteund door de dertien regionale omroepen in Nederland.

De uitzending wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio gasten aan tafel en schakelen met correspondenten in de regio.