Sean Penn

Sean Penn: ‘Vaccinaties moeten verplicht worden gesteld’

Sean Penn is helemaal klaar met mensen die zich niet willen laten vaccineren tegen het coronavirus. De 61-jarige acteur vindt dat ongevaccineerde mensen ‘een pistool op anderen richten door zich niet te laten vaccineren’.

‘Wat mij betreft worden vaccinaties verplicht gesteld. Het gaat niet alleen om jou en jezelf, je neemt dat vaccin juist ook voor anderen. En ja, natuurlijk zijn er mensen die roepen dat het hun recht is om te bepalen wat ze met hun eigen lichaam doen, maar ga dan ook niet huilen en om een ziekenhuisbed smeken als je ineens toch door covid-19 geraakt wordt. Dit vaccin zou net zo verplicht moeten zijn als het omdoen van je autogordel en het aanzetten van je autolampen als je ’s avonds rijdt’, aldus Penn in een interview met CNN.

De acteur bevestigde tevens dat hij alleen maar terugkeert naar de filmset van Gaslit, waarin hij met Julia Roberts speelt, als elke medewerker op de set volledig gevaccineerd is. ‘Iedereen op de set is gelijk en moet in een veilige omgeving kunnen werken. Het kan niet zo zijn dat alleen de ‘sterren’ beschermd worden. Pas als dat bereikt is keer ik terug.’