Sandra Oh

Sandra Oh in therapie na Grey’s Anatomy

Nadat Sandra Oh tien seizoenen lang te zien was als Dr. Christina Yang in de hitserie Grey’s Anatomy, had de actrice naar eigen zeggen ‘een flinke dosis therapie nodig’. Dit liet de 50-jarige Oh weten in een interview met Sunday Today.

Sandra Oh, die voor haar rol een Golden Globe won en genomineerd werd voor meerdere Emmy’s, vond de hele situatie ’traumatisch’. ‘De reden waarom ik dit zeg is omdat de omstandigheden waaronder je je werk doet in principe gepaard gaan met veel privacy. Maar als je je privacy door je werk verliest, moet je vaardigheden opbouwen om je werk te kunnen blijven doen en daarbij ‘echt’ te blijven. Dus waar ik eerst niet uit durfde te gaan en mezelf verstopte in restaurants, leerde ik om om te gaan met publieke aandacht en verwachtingen, zonder mezelf daarbij te verliezen,’ vertelde ze in Sunday Today.

Ze vervolgt: ‘Ik heb veel gehad aan de hulp van een mentale coach. Vergis je niet in het feit hoe belangrijk mentale hulp is. Het kost tijd om uit te zoeken wie je bent en hoe je dichtbij jezelf blijft. In de meeste gevallen gaat dat gepaard met ‘nee’ leren zeggen. Je kan nou eenmaal niet iedereen tevreden stellen en het is oké om soms voor jezelf te kiezen zonder je daar schuldig over te voelen.’