Ria Valk

Ria Valk onder het mes wegens huidkanker

Zangeres Ria Valk verdwijnt tijdelijk van het podium omdat ze in haar gezicht is geopereerd wegens huidkanker. Er is een plekje ter grootte van een twee euromunt weggehaald naast haar neus en dat moet eerst goed genezen voordat ze haar gezicht weer laat zien, vertelt ze in De Telegraaf.

Elf jaar geleden werd er huidkanker bij Ria geconstateerd, en die kanker komt steeds op andere plekken terug. De plekjes werden altijd met vloeibare stikstof verwijderd, maar dat was niet langer afdoende, dus moest ze onder het mes. En niet één, maar wel vier keer. Nu zou ze voor eeuwig verlost moeten zijn van huidkanker, garandeerde haar arts. Daar heeft Ria alle vertrouwen in: “Het komt allemaal goed!”

‘Uiterlijk moet in orde zijn’

Maar voorlopig moest ze de optredens die op haar agenda stonden, schrappen, want ze wil niet gehavend op het podium staan. “Ik ben ijdel en ik wil er heel graag goed uitzien. Ik sta ook nog altijd op de planken en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Niet alleen mijn stem, maar ook mijn uiterlijk moet daarvoor in orde zijn”, aldus Ria. “Dokter Kouwenhoven, die me na de laatste micrografische check heeft verteld dat alle vertakkingen van de huidkanker zijn weggehaald, is nog wel een tijdje bezig geweest om de wond zó te hechten dat er straks niets meer van is te zien. Zelfs geen litteken.”