Tineke Schouten

Na angstige maanden in ziekenhuis: Tineke viert kerst thuis met haar man

Tineke Schouten (65) is blij dat haar man Hans Brunyanszki (75) na drie maanden ziekenhuis eindelijk weer thuis is. ’Er zijn momenten geweest dat ik dacht: we gaan hem verliezen’, vertelt de cabaretière, die eerder dit jaar afscheid moest nemen van haar moeder.

Tineke Schouten heeft een roerige tijd achter de rug. In mei overleed haar moeder en haar man Hans lag onlangs een lange tijd in het ziekenhuis na een hartinfarct. ‘Gelukkig heeft hij het overleefd. En mijn moeder is 92 jaar geworden, dus dan moet je ook dankbaar zijn’, vertelt Tineke. Haar man, met wie Tineke al zo’n 39 jaar getrouwd is, is al langere tijd aan het kwakkelen met zijn gezondheid. ‘Hans heeft eerder al eens twee hartaanvallen gehad, en hij was al vaatpatiënt. Ook heeft hij twee longontstekingen gehad. Daarbij is hij diabeet, en was hij altijd al astmapatiënt’, laat de comédienne weten.

Hans lag bijna drie maanden in het ziekenhuis. ‘Hij kon zijn eten niet binnenhouden, dus hij is heel erg vermagerd. Het is best een zware tijd geweest. Zijn dokter heeft fenomenaal werk verricht, want het waren vijf bypasses die gedaan moesten worden en omdat Hans al een infarct had gehad zat hij onder de bloedverdunners’, vertelt Tineke. Haar man mocht eigenlijk al eerder naar huis, maar helaas ging het mis en moest hij meteen terug. ‘Hij heeft in totaal vier operaties gehad. Zijn borstbeen moest weer gehecht worden, dat ging niet goed. Dat soort dingen.’

De cabaretière is weleens bang geweest haar man te verliezen. ‘Zeker met de operatie, want zijn bloed was eigenlijk te dun, dus ze hebben hem snel moeten opereren. De artsen vertelden dat het een groot risico was, maar ook dat hebben ze weer fantastisch kunnen verhelpen’, vertelt ze. Tineke heeft die nacht flink lopen piekeren in het ziekenhuis. ‘Ik dacht: hoe gaan we dit oplossen? Gaat dit de goede kant op of is het nu afgelopen? Maar nee, hij is gelukkig een taaie.’ Inmiddels is Hans weer thuis en gaat het goed met hem. ‘Langzaamaan herstelt hij. Hans heeft fantastische doktoren, zowel toen, voor de operatie aan zijn benen vanwege problemen met zijn bloedvaten, als nu met zijn hart. Ik ben ze allemaal zeer dankbaar’, besluit Tineke.

Ook interessant:

Ex Dave Roelvink ziek van verdriet: ‘Het voelt alsof ik mijn liefste vriendje ben kwijtgeraakt’

Sonja Bakker kijkt uit naar de kerst: ‘Gelukkig is mijn vader er nog bij’

Dit vindt moeder Bridget van relatie met de veel jongere André

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen