Column Marcvanderlinden

Marc van der Linden put kracht uit oude herfstbladeren

Marc van der Linden put kracht uit herfstblaadjes. Dat deelt de royaltywatcher, die de afgelopen week in het ziekenhuis lag, op Instagram. Op zijn Instagram Stories deelt hij een foto van een boom vol herfstblaadjes naast een bord waarop staat dat honden verboden zijn.

“Ik ben geboren in de herfst en vandaag was zo’n dag dat de herfst zich op haar krachtigst liet zien”, mijmert Van der Linden. “Het blad is dood maar straalt zoveel kracht uit. Ik put daar kracht uit. De natuur ook die van onszelf (wij zijn ook natuur) om verder te stralen.” Behalve de melancholieke foto deelt Van der Linden ook een stemmig liedje met zijn volgers: Les feuilles mortes (‘De dode blaadjes’) van zanger Yves Montand.

(Tekst gaat verder onder foto)

Screenshot 2022 12 02 10.40.24
Screenshot 2022 12 02 10.40.24

Van der Linden werd vorige week maandag opgenomen vanwege een herseninfarct. Eerder deze week werd hij weer ontslagen uit het ziekenhuis. Hij moet nog enige tijd revalideren.

Grens

In het ziekenhuis botste de royaltyverslaggever met roddelvlogger Yvonne Coldeweijer, die haar ‘spionnen’ via Instagram had gevraagd om meer informatie te verstrekken over Van der Linden. Dat gaat volgens hem “een grens” over. Het VUMC, het ziekenhuis waar Van der Linden lag, liet in een korte reactie weten ervan uit te gaan dat al het personeel het medische beroepsgeheim naleeft. Het ziekenhuis stelt geen onderzoek in naar het mogelijk lekken van medische informatie over de royaltywatcher.