kimberley klaver

Kimberley Klaver doet emotionele oproep: ‘Excuus voor mijn tranen, maar please, help’

Kimberley Klaver is enorm geraakt door het verhaal van baby Jayme. Het jongetje heeft een ernstige spierziekte en kan door een prik beter worden. Eén maar: die prik kost 1,9 miljoen euro.

SMA

Jayme heeft Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1. Dit type is de heftigste vorm en openbaart zich bij de geboorte of kort daarna. Doordat steeds meer motorische zenuwcellen in zijn ruggenmerg niet goed functioneren, treedt in toenemende mate spierverlamming op. De achteruitgang is zo snel dat de meeste kinderen vóór het tweede levensjaar overlijden. Meestal geldt: hoe eerder de ziekte zich voordoet, hoe ernstiger deze verloopt.

‘Keihard aan het strijden’

‘Zijn familie is keihard aan het strijden, maar hebben het geld niet’, schrijft Kimberley. ‘Als er 1,9 miljoen kan worden ingezameld, dan kan hij die prik krijgen in Amerika en dan kan hij verder leven. Please, het kost geen tijd en is makkelijk. Het gaat erom dat we met zo’n 17 miljoen Nederlanders zijn en als we nou allemaal helpen, dan viert deze kleine man ook zijn tweede verjaardag met vriendjes en familie.’

https://www.instagram.com/p/B_CPqzWj9Iv/

 

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

 

Lees ook
Kimberley Klaver bevallen van zoontje
Kimberley Klaver deelt intiem moment met zoontje