Frans Bauer

Frans Bauer over herseninfarct Mariska: ‘Ik werd echt bang’

Frans Bauer was bang toen hij zijn vrouw Mariska na haar herseninfarct op de spoedeisende hulp snel slechter zag worden. Dat vertelde de zanger woensdagavond in de thema-uitzending Geef om je hersenen van Omroep MAX.

Mariska werd begin dit jaar getroffen door het infarct. “We reden naar de dokterspost om pilletjes te halen, want de huisarts dacht eerst dat het een allergie was”, vertelde Frans. “Maar het werd in de auto steeds gekker. Ik had het idee dat ze dronken werd, maar dat was niet zo. We zijn direct doorgereden naar het ziekenhuis. Daar werd het van kwaad tot erger. Haar gezicht begon scheef te zakken en ze kon haar armen en benen niet meer bewegen. Ik werd bang en dacht: dat gaat niet goed komen.”

Dankzij medicatie is Mariska weer grotendeels de oude. “Alles doet het weer, aan de buitenkant zie je het niet”, aldus Mariska. “Maar in mijn hoofd is het wel veranderd. Alles is heel snel te veel. Vroeger hield ik zonder moeite dertig ballen in de lucht, nu doe ik wat rustiger aan. Ik ben van een bezige bij een rustige vlinder geworden.”

Ook cabaretier en Hersenstichting-ambassadeur Viggo Waas vertelde in de show over de impact van het herseninfarct dat hem een jaar geleden trof. Verder gaan presentatoren Sybrand Niessen en Martine van Os in gesprek met onderzoekers en treden Ricky Koole, Joe Buck, Desray en Berget Lewis op. De bedoeling van de show is om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenziekten.