Don Diablo

Don Diablo geveld door corona en mist onthulling eigen kunstwerk

Don Diablo heeft corona en was daarom donderdag niet aanwezig bij de onthulling van Hexhibit III, zijn kunstwerk dat te zien is in het Amsterdamse museum MOCO. De manager van de dj en kunstenaar bevestigt aan het ANP dat de artiest in thuisisolatie zit, maar dat het goed met hem gaat.

De 41-jarige Diablo maakte woensdag bekend dat Hexhibit III op een veiling van de hand is gegaan voor 1,2 miljoen dollar, omgerekend ruim een miljoen euro. Het werk laat zich omschrijven als een combinatie van een digitale NFT en een fysiek deel dat lijkt op een ruimteschip. Het is het tweede NFT-werk van de artiest dat voor dat bedrag is verkocht.

NFT staat voor non fungible token en is een uniek digitaal bestand dat staat opgeslagen in blockchain, een digitaal kasboek waarin bijvoorbeeld ook cryptomunten bewaard worden. NFT is ook in de kunstwereld in opkomst. MOCO opent deze week als eerste museum ter wereld een tentoonstelling voor NFT’s. Het werk van Don Diablo is vanaf vrijdag te zien in de tuin van het museum.