Birgit Schuurman

Birgit Schuurman kampte met depressieve gevoelens

Birgit Schuurman is na haar scheiding met Arne Toonen door een donkere periode gegaan. Dat onthult de actrice in het Linda Vakantieboek.

De breuk in 2019, na een relatie van vijftien jaar, zorgde voor depressieve gevoelens. ‘Ik weet dat die gevoelens voorkomen in de Schuurman-familie, mijn moeder en zus kampen er ook mee. Maar ik dacht altijd dat ik de dans ontsprongen was en het depressie-gen niet had’, vertelt Birgit. Maar de scheiding bleek voor haar toch een trigger van depressieve gedachten.

Contrast tussen emoties

Birgit vond onder meer het co-ouderschap over hun zoon Chico en de nieuwe manier van leven lastig om te verwerken. Ze zag haar zoon niet meer dagelijks, maar om de week. Toen ze haar nieuwe en huidige vriend Sander van Haarlem ontmoette, werd dat nog ingewikkelder. ‘Daar was het prille stadium van verliefdheid. Het contrast tussen die emoties was enorm, het viel me zwaar.’ Ze kon er naar eigen zeggen niet meer van slapen. Birgit schakelde professionele hulp in om haar gevoelens te bespreken.

Babynieuws

Eerder deze week maakten Birgit en Sander bekend in verwachting te zijn van een zoon. Het is hun eerste kindje samen. ‘Superblij en dankbaar om te kunnen vertellen dat ik een klein broertje voor Chico in mijn buik heb zitten’, schreef Birgit op Instagram.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen